Pazar, Ekim 30

RABITANIN ÖNEMİ

Rabıta yaptırarak Müridini yetiştiren bir Mürşid-i Kamil'e bağlanınca, ilk zamanlar güç ve kuvvet azlığından mürid, emredilen Rabıtayı yapmakta elbette zorlanır.. Çokça unutur.. Hayallleri çokça karışıp dağılabilir.. Zamanla istikrar kesbedinceye kadar sadakatle emredilenleri yapmaya çalı...şmak müridin boynuna borçtur.. Burda nimetli olanı işi başarması değil, başarmak için çabalamasıdır.. Hatta, hiç zorlanmadan, kendiliğinden Rabıta yapanla, böyle bir çaba, böyle bir cihad içindeki yeni ihvan aynı nimete mazhar olurlar.. Sevaplarının ve feyzlerinin derecesi birbirinden farklı değildir..

Esasında, Velayet nuru, öyle ağırdır ki müridin bir anda, birden Rabıta ile meşgul olması çok çok zordur.. Bu ağırlığa dayanmak için uzun süreli mücadeleler ve sadakat gerekir ki kalb yavaş dahi olsa genişlesin de o nuru kaldıracak kapasiteye erişebilsin..

Ve ayrıca, Rabıta huzurunu kaybetmeden, masivaya dalmadan, gaflete düşmeden istikamet üzere bir tek günü dahi geçirmek kimilerine, belki çoğunluğa çetin bir iş olur..
Böyle zor ama, yapa yapa kolaylaşacaktır inşALLAH.. Maksad, aç karanluk yum karanluk da olsa, verilen vazifeleri sadakatle sürdürmek, kapıdan ayrılmamak, yasaklardan azami ölçüde kaçınmaya çalışmaktır.. Dolayısıyla maksad bir takım zevk ve lezzetlere kavuşmaktan ziyade istikamet ve sadakat üzere bulunmaktır..

Tamamı elde edilemeyen şeyin tamamı bırakılmaz..

Bir de her şey azdan çoğalır.. Çoktan azalır.. Bugün 10 dakika, yarın 15 dakika.. Ne kadar ayık olabiliyorsa.. Giderek artırmaya çalışarak..

Bütün bunlarla beraber, Şeyhinin meclisine çokça gitmeli, sohpetlerinde çokça bulunmalı ki onların ruh kuvvetinden destek görebilsin..

"Otur zulmet bucağında saadet kevkebin gözle"..

Efendim Rabıtanın önemi şurda:

Nefis ejderhası, kısa zamanda ancak ve ancak Rabıta nurunun gölgesinde erir.. Bunun haricinde Nefsi terbiye edecek yol ve yöntemler var elbet.. Ama en çabuk, en kolay, en emniyetli terbiye vasıtası Rabıtadır.. Ondan daha çabuk kavuşturan, ondan etkili bir yöntem, bir yol yoktur..

Rabıta nuru, nefsi doğrudan ihata eder ve terbiye eder.. Diğerleri zaman alır ve dolaylıdır..