Perşembe, Aralık 29

Dünya ve Ahirette Rahatlamak için Okunacak Dua

Ebu Hureyre (Radıyallahu Anh) anlatıyor: “Resulullah (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) dua ederken şunu söylerdi:
“Allahım, dinimi doğru kıl, o benim işlerimin ismetidir. Dünyamı da doğru kıl, hayatım onda geçmektedir. Ahiretimi de doğru kıl, dönüşüm orayadır. Hayatı benim için her hayırda artma (vesilesi) kıl. Ölümü de her çeşit şerden (kurtularak) rahat(a kavuşma) kıl.” (Müslim)
Enes (Radıyallahu Anh) anlatıyor: “Resûlullah (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) buyurdular ki:
“Kim cenneti üç kere isterse, cennet: “Allah’ım onu cennete koy” der. Kim Allah’tan üç sefer ateşe karşı koruma taleb ederse, cehennem: “Allah’ım onu ateşten koru” der.” (Tirmizi, Nesai, İbn Mace)
Yine Enes (Radıyallahu Anh) anlatıyor: “Resulullah’ın duasının çoğu şu idi:
“Allahümme âtina fi’ddünya haseneten ve fi’l-âhireti haseneten ve kınâ azâbe’nnâr. (Allahım bize dünyada da bir hayır, âhirette de bir hayır ver, bizi cehennem azâbından koru!” (Buhari, Müslim, Ebu Davud)
İbn-i Ömer (Radıyallahu Anh) diyor ki: Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) sabah akşam şu kelimeleri dilinden düşürmezdi;
“Allahümme innî es’elüke’l-afve ve’l afiyete fî dînî ve dünyâye ve ehli ve mâli, Allahümme’stür avrâti ve amin revâti, Allahümme’h faznî min beyni yedeyye ve min halfi ve an yemîni ve an şimâli ve min fevki, ev euzü biazametike en uğtale min tahti.”
“Allah’ım dünya ve ahirette senden af ve afiyet dilerim. Allah’ım dinim, dünyam, ailem ve malım hususunda senden af ve afiyet dilerim. Allah’ım açık yerlerimi ört, beni korkulardan emin et. Allah’ım beni, önümden, arkamdan, sağımdan, solumdan, üstümden koru. Altımdan pusuya (tuzağa) düşürülmekten sana sığınırım.” (Ebu Davud, Nesai, İbn Mace)