Pazartesi, Mart 26

GAVS-I SANİ HZ.DEN NASİHATLER

1) Bir İnsan Tövbe edip ...adabını yapınca o günün sabahında Allahu Teala o insana yedi göbek aşağıya,yedi göbek yukarıya şefaat hakkı verir.

2) Eğer siz ahiret için çalışırsanız,dünya sizin peşinize düşer.

3) Tövbe aldıktan sonra tövbenizi bozmayın. Bir insan üç gün kumarbazla gezerse kumarbaz,sarhoşla gezerse,sarhoş olur. Aynı şekilde bir insan üç gün evliya ile gezerse evliya olur. Kendinize dikkat edin,bizde size dua edeceğiz.

4) Fıkıh Öğrenin; zira fıkıh bilmeden ibadet yapılmaz.

5) Virdlerinizi sağlam çekin,ara vermeyin. Bir çekip bir çekmemek kalbi tahriş eder. Nasıl ki doktorun verdiği ilacı bir alıp bir almazsanız faydası olmaz. Buda böyledir.

6) Sofi üç gün zikir çekmezse kalbi hasta olur. Beş-on gün,bir-iki-üç ay, dört ay zikir çekmezse kalbi (iyice) hasta olur ve ölür. Zikir kalbin hakkıdır.

7) Adaplara titizlikle uyulmasını sağlayın,Sadatlar adapsızlığı kabul etmezler.

8) Zikre gafletsiz ve ara vermeden devam ederseniz bu zikirden kısa zaman sonra zevk alırsınız. Sofi yetmi bir bin vird çekiyor fakat az geliyor,çünkü zevk alıyor. Hem dünyada,hem ahirette gerçek cenneti yaşayanlar zikir ehli kişilerdir.

9) Kalbinize '' Allah '' dedirtmeye çalışın. Bir müddet sonra kalp zikre geçer. Fakat biz zikrin çokluğunda değiliz. Biz zikrin huşu ve hudusundayız. Zikir huşu ve huduyla çekilmez,gafletle çekilirse nefse bir şey olmaz.

10) Sofi beş bin zikir çekiyor. Rabbü-l Alemin ona elli bin zikir çekmiş gibi ecir (sevap) veriyor.Elli Bin sebep olana ve tövbe verene,elli bin bize,elli bin Seydamıza,elli bin Gavsımıza veriyor. Bu böyle ta Peygamber aleyhissalatü vesselama kadar gidiyor.