Cuma, Aralık 2

İLLA NAMAZ

Allahu Zülcelal, Namaz kılan kimseye şu üç şeyle ikramda bulunur;

1-) Gökten üzerine rahmet yağar.
2-) Ayaklarının ucundan semaya kadar melekler etrafını sarar.
3-) Bir melek durmadan şöyle seslenir;
“ Eğer namaz kılan kişi, münacaat ettiği zatı yakınen bilse namazdan hiç ayrılmaz.”


Namaz bütün mü’minlerin üzerine farz kılınmış bir ibadettir. Nitekim Allahu Zülcelal bir ayet-i kerime de şöyle buyurmuştur;
“Hiç şüphesiz namaz, mü’minler üzerine vakitleri belirli bir farzdır.” (Nisa; 103)

Hz. Peygamber (a.s.v)’de bir Hadis-i şerifte şöyle buyurmuştur;
“Bir kul namaza kalktığı zaman günahları başının ve omuzlarının üzerine konulur. Rükuya ve secdeye gittiği zaman bu günahları d...ökülür.” (Beyhâki, Tâberani)

Onun için insanın namazın üzerine adeta titremesi lazımdır. Çünkü dediğimiz gibi insanın kıyamet gününde ilk olarak sorguya çekileceği ameli namazdır.

Eğer bu sorgudan kolay kurtulursa, diğer amellerinin sorgusu da kolay olur. Ama namazın hesabını veremezse, diğer sorguları da çok çetin olur.
Rabbani Alim Seydamız Muhammed Konyevi Hazretlerinin Sohbetlerinden bir kısım:"Dünyada namaz kılmayan kimse, ya aklını kullanmıyor yada çok cesaretli demektir. Çünkü Allah’ü Zülcelâl namaz kılmayan kimseleri çok şiddetli şekilde cezalandıracaktır. Nitekim bir ayet-i kerimede şöyle buyurmuştur:

“Cennettekiler: Günahkarlara ‘Sizi Sekar (yakıcı) cehennemine sokan nedir?’ diye sorarlar. Onlarda: ‘Bi...z namaz kılanlardan değildik’ derler.” (Müddesir 40-41-42-43)

Dünyada iken namaz kılmayanlar için, kıyamet günü gelip çattığı zaman, cehennem ateşinin üzerinde kor haline getirilmiş bir saç ortaya konulur ve Allah’u Zülcelâl buyurur ki:
“Ey Kulum! Dünyada kılmayıp kazaya bırakmış olduğun namazlarını bu kızgın sac üzerinde kıl .”
Bir kimse nefsini biraz olsun seviyorsa, namazlarını o kızgın sacın üzerinde kılmak yerine, bu yumuşak halıların üzerinde kılmalıdır.

Beş dakikanızı ayırıp kılabileceğimiz bir namazı kılmayıp, kızgın bir sac üzerinde kılmaya bırakmak nefsimize çok büyük bir hakaret ve zulümdür."