Ana-babasının kabrini, Cuma günleri ziyare...t edenin günahları affolur. Haklarını ödemiş olur.
**
Cuma gecesi Kehf Sûresi okuyan, Kıyamette, yerden göğe kadar bir nurla aydınlanır. İki Cuma arasında işlediği günahlar da affolur.
**
Cuma günü gusledenin günahları affolur.
**
Cuma günü günah işlemeden geçerse, diğer günler de selametle geçer
**
Cuma günü sabah namazından önce, üç kere Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh okuyanın, kendinin ve anasının ve babasının bütün günahları af olur.
**
Cuma günü seksen salevat getirenin, seksen yıllık günahı affolur
**
Cuma günü tırnak kesmek şifaya sebeptir.
**
Sevaplar içinde Cuma günü ve gecesinde yapılandan daha kıymetlisi, günahlar içinde de Cuma günü ve gecesinde işlenilenden kötüsü yoktur.
**
Cuma günü veya gecesi Duhân Sûresini okuyana Cennette bir köşk ihsan edilir.
**
Cuma günü veya gecesi ölen mümin, şehit olur, kabir azabından kurtulur.
**
Cuma günü, kuşlar ve vahşi hayvanlar birbirine "Selamün aleyküm, bugün Cuma günüdür" derler
**
Allahü teâlâ her Cumâ günü altıyüzbin kişiyi Cehennemden azat eder. Bunların hepsi Cehenneme lâyık olup Cumâ gününün bereketi ile Cehennemden çıkarılır
Ebu Bürde, babası Ebu Musa el-Eş'ari radıyallahu anh'tan naklediyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın: "Cum'adaki icabet saati imamın minbere oturduğu anla, namazdan çıkması anına kadar geçen vakittir" dediğini işittim" Müslim, Cum'a 16, (853); Ebu Davud, Salat 208, (1049)
Hz Enes radıyallahu anh demiştir ki: "Cuma günü, (duaların kabul edileceği) ümit edilen saati, ikindi namazından sonra güneşin ufuktan kaybolması anına kadar arayın" Tirmizi, Salat 354, (489)
62:el-CUM'A Suresi Ayet:9 Ey iman edenler! Cuma günü namaza çağırıldığı (ezan okunduğu) zaman, hemen Allah'ı anmaya koşun ve alış verişi bırakın Eğer bilmiş olsanız, elbette bu, sizin için daha hayırlıdır.